Termo izolatie

Izolatia termica reprezinta o etapa foarte importanta la orice tip de constructie. Acest lucru se realizeaza in functie de climatul fiecarei tari, fiecarei zone, a suportului din care este realizata constructia (din ce material, grosime, calitatea materialului, pozitia suportului).

Dar sigur, sa vorbim de tara noastra, de climatul pe care il avem actual deoarece exista o diferenta foarte mare de la an la an , dar fata de acum 5-7 ani , climatul este foarte diferit si schimbat in sens negativ pentru noi oamenii dar si pentru mediul inconjurator, inclusiv pentru materialele ce deservesc constructiilor.

De ce va spun acest lucru,  un material indiferent de pozitia lui intr-o constructie , se considera a fi produs conform standardelor climaterice din tara in care urmeaza sa fie pus  in opera.Daca ptoducatorii au creeat cu 7 ani in urma un sistem , acum ar trebui sa creeze o alta reteta, lucru care se intampla tot mai putin in ultimii ani, din varii motive:

Nu avem un sistem de control pus la punct in tara noastra, retetele pentru a fi schimbate sunt foarte costisitoare deoarece in primul rand ,la noi in tara au fost desfiintate centrele de cercetare si dezvoltare. Asta implica  ca un producator,  in afara de faptul ca trebuie sa achite o cantravaloare foarte mare a unei proceduri, este obligat sa mearga sa faca cercetare la Institute in Europa unde o procedura dureaza foarte mult si datorita faptului ca nu poti mentine o legatura rapida si eficienta pe asemea studii de la distanta, si nu in ultimul rand preturile care trebuiesc achitate pe tot parcursul derularii acestor etape ajung valoric foarte mult.

Din acest motiv, sunt destul de multe materiale, care sunt puse in opera la standarde vechi sau sunt vanate importuri care par convenabile la pret, dar nu sunt produse pentru climatul tarii unde vor fi puse in opera.Iar de aici incepe vanatoarea de preturi, unii vand foarte ieftin, o parte din clienti acceptand cu usurinta doar partea valorica foarte mica, dar nu realizeaza sau nu cantareste produsul pus in opera in timp.Altii vand produse foarte scumpe ,dar si profita de faptul ca unii oameni gandesc ca un produs ieftin este si foarte prost !!! Eu va recomand sa nu ne ghidam dupa – vai ce ieftin, vai ce scump, vat ce frumos, vai ce etc., Hai sa ne uitam prima data la: ce avem nevoie, ce imi genereaza urmatoarea etapa, ma descurc cu acest material si pentru etapa urmatoare, am posibilitatea sa imi achizitionez un material competitiv sa imi termin constructia, cine este producatorul sau aplicatorul acestui material sau sistem complet, a mai facut el asta, de ce are pretul mai scump , pai haideti sa vedem, daca el este un producator de renume cu reprezentanti in toata lumea, cu capacitati de productie intradevar la un nivel foarte mare, ma sustine cu oameni tehnici sa imi explice sistemul, sa ma conduca pana la capat sa pot concretiza efectul lucrului bine facut!?!?!?

Cam acestea sunt o parte din aspectele la care trebuie sa fim atenti zi de zi si sa raspundem prezenti prin siplu fapt de a accepta sa primim o informatie.

Este foarte important- primeste informatia , consulta, gandestete si apoi ia o hotarare.

Este parerea mea DRAGA CITITORULE  si nu tebuie sa faci ca mine, insa experienta mea, vreau chiar in acest moment sa o impartasesc cu tine si sa nu patesti la fel ca mine!!!!!

Iti multumesc pentru timpul acordat !

Revin cu alte ganduri pe care eu le consider bune pentru tine , dar te astept si pe tine cu intrebari pentru care impreuna gasim solutia cae mai buna din toate punctele de vedere.

Call