GENIDA AB

Ignifugare Protectie la foc

Ignifugare

De ce ai nevoie de Ignifugare?

O protectie in plus a acoperisului este intodeauna bine venita.Pentru siguranta familiei tale ,este necesar sa realizam, inca din faza de constructie ce trebuie facut pentru o perioada de viata cat mai lunga si sanatoasa . Protectiile la foc sunt utile si necesare pentru orice acoperis executat din lemn.Aplicarea acestui material ajuta la o intarziere a arderii in cazul unui incendiu. In plus , lemnul beneficiaza si de tratament special impotriva cariilor, bacteriilor si mucegaiului. Tratamentul ignifuc se realizeaza de firme specializate, agrementate de IGSU Romania. In timpul executiei lucrarii, se vor preleva eprubete, ce vor fi trimise la Institutul de cercetare ,unde se va emite raportul de incercare a lucrarii respective. Oferta financiara se emite in functie de complexitatea lucrarii, tipului de suport, suprafata si de distanta unde este lucrarea. Raportul de incercari are un cost separat fata de lucrarea si se emite pentru o suprafata minima de 1000 mp.In cazul in care suprafata unui singur acoperis este mai mare de 1000 mp se emit doua certificate.

Ignifugare: Ghid util

Pentru multi dintre noi procesul de ignifugare nu este foarte familiar si de cele mai multe ori ne documentam si incercam sa aflam cat mai multe despre acesta doar atunci cand  bunurile noastre au avut deja de suferit tocmai din cauza neglijarii proceselor de tratament lemn.

Randurile  urmatoare despre ignifugare se pot dovedi extrem  de importante ducand la evitarea unor cheltuieli inutile si a unor pericole in asteptare.

Agentii biologici cei mai frecventi care produc degradari ireversibile sunt fungii (ciupercile) si insectele xilofage. In majoritatea cazurilor noi observam doar efectele acestor atacuri sub forma de putregai, galerii larvare, orificii de zbor sau pierderi de material lemnos.

1. Carii de lemn

In Europa, batranul nostru continent, sunt in jur de 76 de specii de cari de lemn, cei mai periculosi daunatori ai lemnului. Acestea sunt raspandite insa in toata lumea si se pot regasi chiar si in lemnul de constructii (de foioase si conifere) utilizat in constructiile rezidentiale, unde raman active tot anul.

Combaterea directa a acestora cu diverse produse insecticide nu este posibila deoarece tunelurile acestora nu sunt accesibile din cauza prafului si a altor secretii, astfel ca singura solutie este tratamentul de fumigare (izolarea spatiului si inserarea unui gaz insecticid).

Acest proces de ignifugare se repeta de  doua ori.

2. Degradarea fungica – un pericol real al lemnului

In jur de 28 de specii de fungi sunt considerate periculoase in tara noastra. Dezvolarea acestora creste gradat in functie de lemn. Cel mai afectat fiind lemnul de foioase – stejar si cel mai putin afectat, cel de rasinoase.

Tratarea preventiva prin procese de ignifugare este din nou cea mai buna solutie. In caz contrar, procesul este mult mai complex. Tratamentul curativ al lemnului afectat de fungi consta in prelevarea unor esantioane pentru a determina specia de fungi si aplicarea unui tratament corespunzator.

3. Incendiul

Acesta este cel mai mare pericol pentru suprafetele de lemn ale casei dumneavoastra din pricina faptului ca provoaca si cele mai mari daune.

Numărul de incendii de pod/mansardă/acoperiş s-a dublat in ultimii ani in Romania.

Tratamentul preventiv este solutia recomandata pentru toate pericolele de mai sus. Acesta poarta numele de ignifugare si reprezinta imbunatatirea comportamentului la foc a materialelor lemnoase.

Serviciile de ignifugare se realizeaza de personal specializat

Ignifugarea este operatiunea de impregnare sau pulverizare a elementelor de lemn si este foarte important de stiut ca solutia poate fi de tip „3 in 1”, adica efectul sau este ignifug, anticarii, antifungic.

Costurile cu aceasta operatiune sunt scazute si efectuate corespunzator pot aduce beneficii importante.

 

Ai nevoie de o ignifugare?

Contactati-ne

Vom încerca să vă răspundem în următoarele 24 de ore

Solicita oferta

Pentru mai multe informatii sau cereri de oferte, ne puteti contacta prin urmatorul formular de contact

Ne gasiti la sediul firmei Genida AB SRL din Focsani:

Str. Vrancei nr.6, Focsani, Vrancea

+40 724 257 882

contact@genida-ab.ro

 

Program: Ne puteți întâlni cu programare de 

Luni pana Vineri de la 08:30 pana la 17:30